Kuidas valida teesõela

Teenipid

Kommenteeri

Enamik meist ei pööra sõelale tee valmistamise juures suurt tähelepanu. Ometi on see võib-olla kõige olulisem asi, millest sõltub, kas tee õnnestub või on tulemus kehv ja vesine.

Kõige parem on jätta sõel valimata ja panna teepuru otse kannu või tassi põhja, kallata keev vesi peale ja lasta tõmmata. Nii võtate teepurust viimast ja käitute väga keskkonnateadlikul.
Kui joomisel teepuru segab, võib tee tassi läbi sõela kallata, teepuru uuesti kannu panna ja veelkord kann kuuma veega täita, nii olete veel eriti keskkonnasõbralik.

Mõne tee puhul, näiteks Tulipunane mari, on teed koos teepuru täitsa nauditav juua, vaarika ja õunatükid on nagu vaarika ja õunatükid ikka ja kogu kooslus meenutab natuke vedelat kisselli.
Sama ka Tõmmut sõsarat ja taevakarva marja juues. Tervete mustikate ära viskamine oleks lausa patt. Samas Vürtsika glögitee teepuru ei pruugi kõgile maitseda. Peamine teepurus ei musta ega rohelist teed, nii et kõik on söödav.

Algusesse tagasi. Kui ikkagi valida sõela, siis millist? Kõige olulisem, et teepurul oleks sõelas lahedalt ruumi ja keev vesi ikka mõnusalt sõelas keerelda saaks. Teiseks, et sõel oleks ise üleni vees. Vahest annab natuke vähem teepuru sõelas parema tulemuse, kui täistuubitud sõel, kuhu vesi korralikult sisse ei pääse.

Hea teada! 
Olete harjunud panema tassi sõela koos teepuruga ja vee peale kallama. Kuna Vesiaia teepuru on suurte tükkidega ja tavaliselt pannakse seda rohkem kui tavalist teed, võib juhtuda, et vesi ei läbi sõela kiiresti või ummistab selle. Üks võimalus on varuda kannatust ja segade teepuru sõelas.  Teine variant on kallata esimesena keev vesi tassi ja alles siis pange sinna sõel teepuruga.

Lisa kommentaar

Email again: