Vanaema
retsepti järgi käsitsi valmistatud traditsiooniline õunatee, mis
on mõnus kaaslane pikkadel pimedatel õhtutel ja värskendav jäätee
kevadel ja suvel. Eestimaise õuna mekki rõhutavad delikaatselt
kaneel, nelk ja aniis.
Puru sobib hästi ka
jogurti ja kohupiima maitsestamiseks.
Valmistamine:
Enne
tee valmistamist raputage pakendit, nii jõuab igasse teetassi kogu
maitsete palett. Teesegu doseerige vastavalt maitsele - tassi kohta
vähemalt 1 teelusikas teepuru, kruusi puhul 2 teelusikat. Valage
purule keev vesi ning laske settida 6-7 minutit.
Säilitamine:
Säilitage
toatemperatuuril kuivas ja suletud pakendis. Peale paki avamist võib
teesegu muutuda niiskeks, aga see ei vähenda tee kvaliteeti.
Koostisosad:
Külmkuivatatud
õun (90%) ja aroonia; õunakontsentraat; kaneel; nelk; aniis. Kõik koostisosad on naturaalsed, ei ole lisatud tehislikke maitse-, lõhna-, värv- ega säilitusaineid.
Netokaal 30 g, hind 1,95 €
Netokaal 66 g, hind 3,95 €
Teepurk ja täitepakk 132 g, hind 10 €
Täitepakk 132 g, hind 7.95 €
Kange põhja jaoks lisage 1 Malbe Ladvaõuna väikese paki sisule 0,5 liitrit keevat vett. Laske seista vähemalt 5-7 minutit.
Maitsestage põhi mee või pruuni suhkruga ja lisage 0,5 liitrit külma vett. Kurnake kannu või pudelisse nii, et sinna saab lisada soovi korral veel jää. Hoidke kuni tarbimiseni külmkapis
Õunalimonaadi jaoks valmistage kange põhi. Jahutage tõmmis ja vahetult enne serveerimist lisage nõrgalt gaseeritud vett.